Dirigent

Sinds 1992 staat de harmonie onder de bezielende leiding van dhr. Jos Simons.

Jos Simons studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij behaalde er een Eerste Prijs notenleer, een Eerste Prijs met onderscheiding en het Hoger Diploma hobo en althobo in de klas van J. De Mayer, een Eerste Prijs en het Hoger Diploma kamermuziek in de klas van L.Gilis. Daarnaast behaalde hij nog diverse pedagogische getuigschriften.

Sinds 1985 is hij als hoboïst verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel der Gidsen, waar hij in 1991 promoveerde tot Eerste solist-onderkapelmeester. Sinds 2007 is hij er lessenaaraanvoerder van de houtblazers.

Hij was ook actief in het BRTN Filharmonisch Orkest en het Nationaal Orkest van België en verleende zijn medewerking aan diverse projecten met orkesten en ensembles. In kamermuziekverband musiceert hij met het houtblazerstrio Kalamoi en het Ensemble Belcanto (ensemble ter promotie van de vocale kamermuziek).

Naast zijn engagementen als hoboïst speelt het dirigeren van harmonie-en fanfareorkesten een prominente rol in het leven van Jos Simons. Hierin vervolmaakte hij zich aan het conservatorium van Maastricht bij Pierre Kuypers, waar hij het diploma Hafabra-directie behaalde. Naast de KH Sint-Cecilia Rotem is hij momenteel ook nog dirigent van de harmonieën Sint-Cecilia Echt (NL) en Sint-Cecilia Grevenbicht-Papenhoven (NL).

Als kwaliteitsbevorderend begeleider treedt hij ook geregeld op als jurylid bij wedstrijden voor solisten en orkesten.

Onder zijn leiding klom de harmonie van Rotem in 15 jaar tijd op van de afdeling uitmuntendheid tot in de superieure afdeling, en werd er met succes deelgenomen aan vele concertwedstrijden in binnen- en buitenland.