Nieuws

The road to the Europeans 2018

Het seizoen 2016-2017 zit erop en het moet gezegd het was een bewogen jaar voor St.Cecilia Rotem. In Oktober behaalde men een 2de plaats op het 4-jaarlijkse Limburgse provinciale kampioenschap in Neerpelt. Als titelverdiger waren alle ogen gericht op de harmonie van Rotem, en wederom stelden de muzikanten, onder de immer bezielende leiding van dirigent Jos Simons, niet teleur. Het voortreffelijke optreden werd beloond met een score van 92%, goed voor een 2de plaats in de eindrangschikking.

Meteen een opstapje naar het volgende grote examen: de deelname aan het Vlamo Open Harmoniekampioenschap te Heist-Op-Den-Berg. Met de harmonieën uit Harelbeke, Beveren-Leie, Peer en Zele waren zowat alle grote kanonnen van België vertegenwoordigd. Met een verbluffend concert wist St.Cecilia Rotem alle kenners te overtuigen! De jury beloonde zoveel branie met de hoogste score van 94,5%. Door deze prachtige overwinning werd de harmonie meteen ook aangeduid om België te vertegenwoordigen op het 2de Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten, dat op 26 mei 2018 zal doorgaan in BOZAR te Brussel!

vlamo kampioen

Maar vooraleer de steven naar deze challenge te richten organiseert de harmonie in het najaar nog 2 concerten:

Jubileumconcert 120/25

Op zondag 8 oktober wordt er in de parochiekerk te Rotem geconcerteerd om een dubbel jubileum te vieren, met name het 120-jarig bestaan van de harmonie en het 25-jarig jubileum van Jos Simons als dirigent van de Harmonie. Een heuglijke gebeurtenis voor harmonie en dirigent!

Eindejaarsconcert "Back To Swing" met Günther Neefs

Het jaarlijks eindejaarsconcert staat volledig in het teken van de swing-muziek van de jaren '50 - '60. Niemand minder dan Günther Neefs zal samen met de harmonie gekende klassiekers uit het genre brengen! Tijdloze kaskrakers van Frank Sinatra, Tom Jones e.a. passeren de revue in "Back To Swing".

Voor meer info over deze concerten check het tabblad "concerten"

gunther neefs

Geplaatst door Danny Notermans op 27-07-2017

St.Cecilia op weekend in Enschede

Na een zeer zwaar concertseizoen, met het behalen van de 2de plaats op het provinciale kampioenschap én de glorieuze overwinning op het nationaal kampioenschap in maart jongstleden, vonden dirigent en bestuur dat het tijd was voor een ontspannend tripje waar de vriendschapsbanden nog wat meer gecultiveerd konden worden.

Uiteraard wil je als harmonie op zo’n reisje ook wat muziek maken en dus werd er contact gezocht met een plaatselijk orkest dat bereid was om een uitwisseling aan te gaan. Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, meervoudig Nederlands kampioen, en voor de St.Cecilia geen onbekende, zag dit onmiddellijk zitten. Meteen kreeg de harmonie van Rotem de eer om als eerste orkest ooit een concert te mogen verzorgen in het pas aangekochte lokaal van Wilhelmina, een voormalige gereformeerd kerk. Na een bijzonder gesmaakt optreden van St.Cecilia Rotem, beloond met een lange staande ovatie, speelden vervolgens het jeugdorkest en het grote orkest van Glanerbrug zelf. De namiddag werd afgesloten met een gezellige barbecue waar de muzikanten van beide orkesten met elkaar konden verbroederen.

’s Avonds werd er dan in de binnenstad van Enschede geproefd van het bruisende uitgangsleven en op zondag kon men kiezen om de stad te verkennen met een gids, te shoppen in de gezellige winkelstraten, of te proeven van de culinaire geneugten in de vele horecazaken rond de gezellige oude markt.

Het weekend was een voltreffer van formaat en de leden van St.Cecilia Rotem kijken nu reeds nieuwsgierig uit naar het volgende concertseizoen, waarin ze weer een aantal grote evenementen organiseren en als klap op de vuurpijl zal deelnemen aan het Europees kampioenschap op 26 mei 2018 in de BOZAR te Brussel.

Maar eerste zijn er nog het jubileumconcert voor het 120-jarig bestaan én het 25-jarig dirigentschap van Jos Simons, op zondag 8 oktober in de kerk te Rotem, en het eindejaarsconcert 'Back To Swing' met als gastvedette niemand minder dan Günther Neefs. Vele leuke voorzichten!

concert Glanerbrug

 

Geplaatst door Danny Notermans op 04-07-2017