Nieuws

St.Cecilia Rotem behaalt 2de plaats op Muziektornooi Provincie Limburg

Op zondagavond kwam de Koninklijke Harmonie Harmonie St.Cecilia Rotem, de titelverdediger, als voorlaatste op het podium. De verwachtingen bij vriend en tegenstander waren hooggespannen, wat zich dan ook vertaalde in een heel goed gevulde zaal. Zou de harmonie het huzarenstukje van 4 jaar geleden kunnen overdoen? Geen sinecure met in de hoogste afdeling tegenstanders zoals de harmonieën van Peer, Zichen-Riemst, Hulst-Tessenderlo en de fanfare van Zichen.
Het zeer intense optreden, boordevol muzikale emotie en bravoure, wist de 3 juryleden en de vele toehoorders van de eerste tot de laatste noot te boeien. Met ingehouden adem werd er geluisterd naar prachtige solistische passages en bij de overweldigende tutti klanken van de 82 muzikanten kwamen bij velen de haartjes recht op de armen! Iedereen was ervan overtuigd dat St.Cecilia Rotem met deze prestatie weer zou meedoen voor de hoofdprijzen.
Omstreeks 20u steeg de spanning naar een hoogtepunt toen de speaker enkel nog de eerste twee plaatsen moest bekendmaken. Het ging nog tussen harmonieorkest De Volksgalm uit Zichen en St.Cecilia Rotem. Het dubbeltje viel uiteindelijk naar de kant van Zichen, dat met 93% net 1 procent meer behaalde dan Rotem. Met deze prestatie bevestigd de harmonie van Rotem weer maar eens haar positie aan de absolute top van Limburg. Het geeft alvast vertrouwen om weer toe te werken naar een volgende muzikale uitdaging in 2017, het jaar waarin de harmonie haar 120ste verjaardag viert en dirigent Jos Simons zijn 25ste jaargang als dirigent van St. Cecilia Rotem ingaat.
Wie de harmonie van Rotem een zelf wil horen kan terecht op haar eindejaarsconcert “Made in Dilsen-Stokkem” op vrijdag 30 december in zaal Nieuwenborgh te Stokkem. Daar brengen zij een gevarieerd programma met als muzikale gasten het kinderkoor K!di uit Dilsen. Een absolute aanrader om het jaar in schoonheid af te sluiten!

affiche kidi

Geplaatst door Danny Notermans op 18-10-2016