Nieuws

3de deelname aan Wereld Muziek Concours te Kerkrade

logo wmc

Om de 4 jaar wordt in het Nederlandse Kerkrade het Wereld Muziek Concours georganiseerd. Deze wedstrijd is dit jaar al aan zijn 17de editie toe en wordt wereldwijd gezien als de belangrijkste wedstrijd voor amateur blaasorkesten. Met 19.000 deelnemende muzikanten uit alle continenten en meer dan 600.000 betalende toeschouwers kan men het WMC gerust als de olympische spelen van de blaasmuziek omschrijven!

Na haar succesvolle deelnames in 2005 (2de plaats in 2de divisie) en 2009 (8ste plaats in 1ste divisie) zal de K.H. St.Cecilia Rotem ook dit jaar weer aan de concertwedstrijd in 1ste divisie deelnemen. Op zaterdag 20 juli om 16u zullen de muzikanten van de harmonie hun beste beentje voorzetten in de alomgekende Rodahal te Kerkrade. Wij hopen dat u ons massaal komt aanmoedigen die dag!

Het plichtwerk van 1ste divisie is het speciaal voor deze wedstrijd door Nederlander Johan De Meij gecomponeerde "Extreme Beethoven", methamorphosis on themes by Ludwig van Beethoven. Zoals uit de titel af te leiden valt, heeft de componist zich gebaseerd op thema's uit de muziek van Beethoven.

Als keuzewerk speelt de harmonie "Fantasia per la vita e la morte" van de Belgische componist Bert Appermont.

Op zondag 14 juli organiseert de harmonie in zaal Nieuwenborgh een WMC Try-out met als gastkorps de KF Kempenbloei uit Achel, regerend wereldkampioen concertafdeling.

19u00: Kon. Harmonie St.Cecilia Rotem o.l.v. Jos Simons (1ste divisie)

20u15: Kon Fanfare Kempenbloei Achel o.l.v. Ivan Meylemans (concertafdeling, winnaar 2005)

 

 

Geplaatst door Danny Notermans op 29-01-2013

Beste Wensen!

2013

Geplaatst door Danny Notermans op 01-01-2013