Nieuws

Eindejaarsconcert 2011: Concierto Sensacional

Salsa, Rumba, Tango, Mambo ... het komt allemaal aan bod op dit swingende concert vol Latino-muziek. Neem daarbij een sfeervolle belichting, aangepaste hapjes en drankjes, sensationele gastsolisten en een verbluffend latino-danskoppel en u hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond! Bovendien hebben wij voor deze editie van ons eindejaarsconcert twee absolute topmuzikanten als gastsolist kunnen aantrekken (zie hieronder).

De ideale gelegenheid om het jaar swingend af te sluiten!

flyer-a5.jpg

Onze gastsolisten:

bert van thienen          leon van wijk

Bert Van Thienen, trompet/cornet

Voor insiders behoeft deze Belgische trompet- en cornetspeler nauwelijks nog introductie. Met zijn fenomenale spel op de es-cornet geniet hij bekendheid in zowel eigen land als buiten de Belgische landsgrenzen, in zovere dat hij als één van de beste es-cornetten ter wereld wordt beschouwd. Naast zijn vaste plaats bij brassband Willebroek wordt hij veelvuldig gevraagd door de absolute topbrassbands van Engeland. Beroepsmatig speelt Bert trompet bij het Groot Harmonieorkest van de Gidsen.

Leon van Wijk, accordeon

Léon is een alleskunner. Hij is een virtuoos accordeonist, die ook de romantische kanten van dit instrument bijzonder goed naar voren weet te brengen. Als geen ander speelt hij de tango op zijn accordeon. Daarnaast speelt hij bastrombone en is hij een uitstekend drummer en pianist.
Als voormalig lid van een bekend ‘volkstümlich’ orkest weet hij de stemming er steeds goed in te houden, zowel op de bühne als daarbuiten. De meeste mensen kennen Leon vooral als lid van het Johan Strauss Orkest (van André Rieu), waar hij de vaste trombone- en accordeonspeler is.

Geplaatst door Danny Notermans op 05-11-2011