Nieuws

Harmonie behaalt schitterende 91,92% in 1ste divisie op het WMC

Na haar succesvolle deelname in 2de divisie op het WMC van 2005 (Vice-kampioen met 92.58%)  kwam de harmonie dit jaar uit in de 1ste divisie. Na een lange en zware voorbereiding was op 24/07 om 16u30 eindelijk het moment aangebroken dat onze muzikanten het immense podium van de Rodahal bestegen.

Als inspeelwerk bracht men 'Sheperd's hey' van Percy Grainger. Het plichtwerk 'atmospheres'  van John Golland werd met ongelooflijk veel emotie en muzikaliteit gebracht, hetgeen een score opleverde van 271,5/300. Maar vooral de uiterst transparante en contrastrijke uitvoering van het keuzewerk 'Piece of Mind' van Dana Wilson, gekruid met een aantal sublieme solo's, kon de jury en het enthousiaste publiek bekoren: een score van 280/300.

De totaalscore kwam dus uit op 551,5/600 oftwel 91,92%. Daarmee eindigde St.Cecilia Rotem op een zeer verdienstelijke 8ste plaats in een deelnemersveld van 24 korpsen uit 8 verschillende landen.

Enkele quotes uit de juryverslagen:

Over Atmospheres:

... een mooie doordachte uitvoering door een prima orkest ... (D. Lautenbach)

... Veel moois. Daarvoor veel dank... (R. Goorhuis)

... Fine Musical approach this ... (T. Brevik)

Over Piece of Mind:

... Thanks Conductor, thanks band! ...First Class music making this ...(T.Brevik)

... Boeiend geheel; prachtig van beleving; zeer mooi solowerk; een helder klankbeeld ...(R. Goorhuis)

...Verzorgde opbouw en goed doordachte uitvoering door een orkest met mooie klank + balans, en constante goed verzorgde dynamiek... (D. Lautenbach)

 

Kortom, een schitterende prestatie van onze jongens en meisjes die nog tot in de late uurtjes gevierd werd! Het was een memorabele dag die voor altijd in ons collectieve geheugen bewaard zal blijven.

Langs deze weg willen wij iedereen die bijdroeg tot deze prestatie van harte bedanken! In het bijzonder onze fantastische dirigent Jos Simons, onze geweldige muzikanten en de superenthousiaste schare supporters!!  

WMC2009014  WMC DiplomaWMC2009005

Geplaatst door Danny Notermans op 24-07-2009