Nieuws

Nele Conings behaalt 1ste prijs op Prinses Christina Concours

Op zondag 25 januari behaalde Nele Conings, fluitiste bij onze harmonie, een 1ste prijs op de regionale selectiewedstrijd van het prestigieuze Prinses Christina Concours te Maastricht (NL). Hierdoor is ze geselecteerd voor de nationale halve finale, de dag van de genomineerden, op 4 april te Den Haag. Daarbovenop krijgt ze een cultuurweekend naar Venetië cadeau, en als extra prijs mag ze een solistisch optreden verzorgen met het Limburgs Symfonie Orkest!! 

Nele

Wij willen Nele van harte feliciteren met deze prachtige prestatie. We zijn er fier op dat zij deel uitmaakt van onze harmonie en hopen haar nog lang in onze rangen te mogen hebben! Uiteraard wensen we haar veel succes op de halve finale.

Over dit concours:

Selecties en masterclass
Aan een regionaal concours doen ongeveer zeventig jongeren mee. Het Prinses Christina Concours beperkt zich niet tot één instrument of een bepaald niveau – iedere jonge muzikant mag meedoen! Deelnemers verzorgen een optreden van tien minuten en krijgen na afloop persoonlijk advies van de vakjury.
Finale
Tijdens de finale op zondagavond verzorgen acht regiofinalisten een adembenemend optreden voor vakjury en publiek. Iedere finalist mag tien minuten lang een eigen programma laten horen. Aan het eind van de avond volgt een feestelijke prijsuitreiking waarbij de jury bekend maakt wie er in de prijzen valt. Tijdens die prijsuitreiking wordt ook bekend gemaakt welke finalisten naar Den Haag mogen voor de halve finale, de Dag van de Genomineerden.
Dag van de Genomineerden en Nationale Finale
Regiofinalisten maken kans op een plaats in de halve finale, de Dag van de Genomineerden in Den Haag. Tijdens de Dag van de Genomineerden mogen de dertig regiofinalisten opnieuw optreden voor publiek. Een nieuwe jury bepaalt aan het einde van de dag wie er mogen aantreden in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Geplaatst door Danny Notermans op 26-01-2009