Nieuws

Euregio-parade te Maaseik

Op zondag 7 september 2008 organiseert Vlamo-Limburg en LBT-Nederlands Limburg de 2de editie van de Euregioparade in de stad Maaseik.

Vanaf 12 uur starten er podium-optredens op 6 verschillende locaties. Om het uur zal er een optreden worden verzorgd door een trommelkops en/of muziekkorps.

Om 14 uur starten aan het winkelcentrum Kloosterbempden, om de minuut, de korpsen die deelnemen aan de parade. Op verschillende plaatsen van het parcours zal een deskundige jury de groepen beoordelen. Het parcours loopt via de voornaamste straten van het centrum met als apotheose de aankomst op de markt, waar de deelnemers voor de tribunes zullen defileren. Vanaf 16.30 uur is de prijsuitreiking voorzien.

Daarnaast is er tegelijkertijd op de markt het knapkoekbakken en een voorstelling van streekprodukten. Ook de winkels zullen in de namiddag geopend zijn. Vermits er reeds meer dan 40 korpsen hun deelname bevestigden zal het beslist een muzikale voltreffer worden.

Om ongeveer 19 uur wordt dit grensoverschrijdend project op de markt afgesloten met een slotconcert door de K.H. St.Cecilia Rotem. Zij zullen voor deze gelegenheid een aangenaam gevarieerd programma brengen, dat zal worden afgesloten met het Limburgs Volkslied.

Geplaatst door Danny Notermans op 28-07-2008