Nieuws

Tine Meurs en Jan Fransens schitteren op "Nationale Klarinetwedstrijd"

In het weekend van 3 en 4 mei werd in Gent de "Nationale Klarinetwedstrijd" georganiseerd. Het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent opende zijn deuren voor klarinettisten uit heel België, met als enige voorwaarde "dat zij nooit zijn ingeschreven (geweest) aan een hogere instelling (hogeschool, koninklijk muziekconservatorium, Lemmensinstituut, IMEP, of andere soortgelijke instelling in België of in het buitenland) met ‘klarinet’ als hoofdvak" .

Een 120-tal amateur-klarinettisten namen deel aan de wedstrijd in 3 afdelingen: lagere, middelbare en hogere afdeling. Per afdeling werd als hoofdprijs een klarinet aangeboden door het bekende merk Buffet Crampon. Een jury bestaande uit eminente musici uit binnen- en buitenland beoordeelde de prestaties van de deelnemers. We vermelden Eddy Vanoosthuyze (Vlaams Radio Orkest, Conservatorium Gent), Ronald Van Spaendonck (Conservatorium Brussel en Mons), Giovanni Votano (Conservatorium Namur), Antonio Saiote (Conservatorium Porto, Portugal),  Marc Kerckhof (basklarinet, Gidsen, Conservatorium Gent), Guido Six (Academie Oostende), Bob Vandevelde (basklarinet, free lance), Peter Valck (Academie Waregem), John Van Laethem (Gidsen, Kunsthumaniora Brussel) en Paul Baronnat (Buffet Crampon).

 

Tine Meurs en Jan Fransens, twee klarinettisten van de Koninklijke Harmonie van Peer, en sinds geruime tijd ook lid van de K.H. St.Cecilia Rotem namen, in de hoogste afdeling, deel aan deze wedstrijd. Tine behaalde een schitterende tweede plaats met haar uitvoering van "Sonatina for Clarinet and Piano" van Malcolm Arnold, en ook Jan behaalde een grote onderscheiding met het "Concertino" van Weber.

Wij willen Tine en Jan van harte feliciteren met deze prachtprestatie en hopen dat ze nog lang in onze rangen mogen vertoeven!!

Tine Meurs   Jan Fransens.jpg

            Tine Meurs                                                Jan Fransens

Geplaatst door Danny Notermans op 06-05-2008