Nieuws

2007: terugblik op een memorabel jaar!

Nu het nieuwe jaar zich langzaam op gang trekt is het leuk om even terug te blikken op 2007: op muzikaal vlak een topjaar in de geschiedenis van de KH St. Cecilia Rotem. Voor het eerst in de geschiedenis van de harmonie waagde men de stap naar de superieure afdeling, de absolute top van de amateurblaasmuziek! In deze afdeling werd er het voorbije jaar aan twee wedstrijden deelgenomen:

  • Flicorno d'oro te Riva del Garda (It):

Van 10 tot 14 april trokken we met twee volle autocars naar het Garda-meer om er deel te nemen aan de tweejaarlijkse muziekwedstrijd Flicorno d'oro in Riva del Garda. Op vrijdag 13 april omstreeks 23u30 namen we plaats op het podium in de bomvolle concertzaal te Riva. Na het ingekorte inspeelwerk Lezghinka brachten we het plichtwerk, IL Cantico, van Oliver Waespi en als keuzewerk Spartacus, van Jan Van Der Roost. De zaal luisterde met ingehouden adem naar de spanningsvolle en uiterst emotionele uitvoeringen van deze werken en beloonde de muzikanten, ruim na middernacht, met een uitbunding applaus. De 5 internationale juryleden bekroonden deze prestatie met 94.96% van de punten: hiermee werden we winnaar in de superieure afdeling en algemeen laureaat van de wedstrijd! Bovendien werd dirigent Jos Simons verkozen tot beste dirigent. Een prestatie om fier op te zijn!

Naast de wedstrijd was de reis ook op toeristisch gebied een voltreffer: met uitstappen naar Venetië, Verona en Milaan was het programma goed gevuld. Uiteraard werd er ter plaatse ook uitbundig feest gevierd door onze jongens en meisjes, maar dat moesten we u wellicht niet meer vertellen!

  • Provinciale concertwedstrijd Vlamo-Limburg te Beringen

Op 28 Oktober werd er deelgenomen aan de concertwedstrijd van Vlamo-Limburg in het Casino te Beringen. Hier koos onze dirigent voor Nitro van Frank Ticheli als inspeelwerk. Als wedstrijdwerken brachten we Il Cantico van Oliver Waespi en Guernica Van Jan Hadermann. Voor vele toehoorders was het een eerste kennismaking met onze harmonie op het hoogste niveau. Uit de commentaren achteraf bleek dat we hen in uiterst positieve zin verrast hadden. De jury beoordeelde onze prestatie met een totaal van 90%, een eerste prijs met grote onderscheiding. Hierdoor mogen we op 27 april 2008 deelnemen aan de 4-jaarlijkse wedstrijd van de Provincie Limburg in CC De Muze te Heusden-Zolder.

 

  • Eindejaarsconcert "Music from the movies" te Rotem

Het traditionele eindejaarsconcert op 28 december in de kerk te Rotem stond in het teken van de filmmuziek. De harmonie speelde muziek van bekende films zoals Titanic, Robin Hood & Gladiator. Een volle kerk genoot ook met volle teugen van meer ingetogen muziek uit de films Platoon (adagio van S.Barber), Band of Brothers en de prachtige hobo-solo van onze dirigent Jos Simons bij The Mission (Gabriëls oboe). Een glimlach was nooit ver weg bij de muziek uit de stomme films van Charlie Chaplin, en het spectaculaire werk bij The Cronicles of Narnia, Pirates of The Carribean en The Incredibles deed de kerk daveren op zijn grondvesten. De aanwezigen waren unaniem lovend over dit concert en mogen nu reeds uitkijken naar een vervolg: "Music From The Movies, part II", op zondag 21 december 2008. 

Deze drie muzikale hoogtepunten maakten van 2007 een jaar om nooit te vergeten en zetten bestuur, dirigent en muzikanten aan om verder te gaan op de ingeslagen weg!! Wij hopen u zeker te kunnen begroeten op een van onze eerstvolgende optredens. Voor info hieromtrent kan u terecht in de rubriek agenda.

Wij wensen u alvast van harte een gezond, voorspoedig en muzikaal 2008!!

 

Geplaatst door Danny Notermans op 06-01-2008