Nieuws

St.Cecilia op weekend in Enschede

Na een zeer zwaar concertseizoen, met het behalen van de 2de plaats op het provinciale kampioenschap én de glorieuze overwinning op het nationaal kampioenschap in maart jongstleden, vonden dirigent en bestuur dat het tijd was voor een ontspannend tripje waar de vriendschapsbanden nog wat meer gecultiveerd konden worden.

Uiteraard wil je als harmonie op zo’n reisje ook wat muziek maken en dus werd er contact gezocht met een plaatselijk orkest dat bereid was om een uitwisseling aan te gaan. Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, meervoudig Nederlands kampioen, en voor de St.Cecilia geen onbekende, zag dit onmiddellijk zitten. Meteen kreeg de harmonie van Rotem de eer om als eerste orkest ooit een concert te mogen verzorgen in het pas aangekochte lokaal van Wilhelmina, een voormalige gereformeerd kerk. Na een bijzonder gesmaakt optreden van St.Cecilia Rotem, beloond met een lange staande ovatie, speelden vervolgens het jeugdorkest en het grote orkest van Glanerbrug zelf. De namiddag werd afgesloten met een gezellige barbecue waar de muzikanten van beide orkesten met elkaar konden verbroederen.

’s Avonds werd er dan in de binnenstad van Enschede geproefd van het bruisende uitgangsleven en op zondag kon men kiezen om de stad te verkennen met een gids, te shoppen in de gezellige winkelstraten, of te proeven van de culinaire geneugten in de vele horecazaken rond de gezellige oude markt.

Het weekend was een voltreffer van formaat en de leden van St.Cecilia Rotem kijken nu reeds nieuwsgierig uit naar het volgende concertseizoen, waarin ze weer een aantal grote evenementen organiseren en als klap op de vuurpijl zal deelnemen aan het Europees kampioenschap op 26 mei 2018 in de BOZAR te Brussel.

Maar eerste zijn er nog het jubileumconcert voor het 120-jarig bestaan én het 25-jarig dirigentschap van Jos Simons, op zondag 8 oktober in de kerk te Rotem, en het eindejaarsconcert 'Back To Swing' met als gastvedette niemand minder dan Günther Neefs. Vele leuke voorzichten!

concert Glanerbrug

 

Geplaatst door Danny Notermans op 04-07-2017

St.Cecilia Rotem wint 3de Vlamo Open Harmoniekampioenschap

Het was voor de harmonie uit Rotem de eerste maal dat zij aan deze wedstrijd deelnamen en met absolute toporkesten uit Harelbeke, Beveren-Leie, Zele en Peer als tegenstanders beloofde het een zware dobber te worden. Op zo een wedstrijd moeten alle orkesten eerst een verplicht werk spelen en mogen ze daarnaast een tweede zelf gekozen werk uitvoeren. Als plichtwerk koos de organisatie voor “Dunamis” van de vorig jaar overleden Belgische componist André Waignein, een uiterst moeilijk werk dat maar heel zelden door amateurorkesten geprogrammeerd wordt. Jos Simons, dirigent van St.Cecilia Rotem, koos daarnaast voor “Danse Satanique” van Alexandre Kosmicki. Dit is een spectaculair hedendaags werk boordevol effecten dat zeer veel technische en artistieke vaardigheid vereist van het orkest.

Een loting ter plaatse bepaalde de volgorde van optredens en Rotem mocht als derde korps aantreden in de magnifieke zaal. Met hun zeer gebalanceerde optreden, boordevol muzikale emotie en dynamische contrasten, wisten ze de driekoppige jury en de goedgevulde zaal van de eerste tot de laatste noot te boeien. Alle toehoorders waren ervan overtuigd dat St.Cecilia Rotem met deze prestatie hoog zou scoren. Ook de juryleden waren zeer lovend over het optreden van Rotem, zoals blijkt uit de juryverslagen. Zo konden we lezen, over het plichtwerk:  "zeer mooie uitvoering, mooie kleuren..." "BRAVO met deze uitgebalanceerde, contrastrijke uitvoering met veel beleving uitgevoerd". Over het keuzewerk: "welgemeende complimenten aan zeer enthousiaste inspirerende dirigent en fantastisch orkest. Bravo!!" "Geweldige uitvoering. Meeslepend en satanisch. Zo moet het!" "In één woord: FORMIDABEL !!! Bravo aan orkest en dirigent. Mooie groep en hier wordt muziek gemaakt met de grote M... SUPER!!

Omstreeks 20u30 was de spanning te snijden toen de punten bekend gemaakt werden. Het bleek dat het voor de overwinning ging tussen gedoodverfd favoriet Beveren-Leie en outsider Rotem. Met een score van 94,5 % werd St.Cecilia Rotem de grote overwinnaar! De vreugde bij de muzikanten van Rotem was immens en leidde tot uitzinnige taferelen. De harmonie won een kunstwerk geschonken door de gaststad en een mooi geldbedrag. Als winnaar van deze wedstrijd mag St.Cecilia Rotem bovendien België vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap van 2018 te Brussel.

Alvast weer een nieuwe mijlpaal in de 120-jarige geschiedenis van de Rotemse harmonie. 

De volledige uitslag: punten plichtwerk / puntenkeuzewerk = totaal

1. K.H. St.Cecilia Rotem: 93,67 /95,33 = 94,50
2. Bevers harmonieorkest: 92,67 / 94,67 = 93,67
3. Harmonie van Peer: 91,67 / 90,33 = 91,00
4. Vooruit Harelbeke: 92,00 / 86,00 = 89,00
5. K.H. Ste.Cecilia Zele: 88,33 / 87,00 = 87,67

vlamo kampioen


Geplaatst door Danny Notermans op 20-03-2017

St.Cecilia Rotem bestaat 120 jaar!

2017 is voor St.Cecilia Rotem een heus feestjaar, want ze viert dit jaar haar 120-ste verjaardag! En daarbovenop is dirigent Jos Simons in 2017 25 jaar dirigent.

Het spreekt vanzelf dat wij deze mijlpaal niet onopgemerkt willen laten voorbijgaan en daarom zijn er voor het jubileumjaar dan ook vele activiteiten gepland. Onder het tabblad agenda kan u alle activiteiten gedurende het jaar terugvinden, maar graag willen we hier toch al enkele hoogtepunten uitlichten:

Zondag 19 maart: deelname aan het Vlamo Open Harmoniekampioenschapt te Heist o.d. Berg

Zat. 1 & zon. 2 juli: weekenduitstap naar Enschede (NL) met concert bij Wilhelmina Glanerbrug

Zondag 8 oktober: jubileumconcert n.a.v. 120 jaar St.Cecilia Rotem in de kerk te Rotem

Zaterdag 23 december: eindejaarsconcert "Back to Swing" met muzikale gast Günther Neefs

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de vaste jaarlijkse activiteiten t.v.v. de harmonie zoals de kwisavond en de spaghettidag.

Wij hopen u alvast te ontmoeten op één of meerdere van onze organisaties!

programma 120

 

Geplaatst door Danny Notermans op 13-01-2017

St.Cecilia Rotem behaalt 2de plaats op Muziektornooi Provincie Limburg

Op zondagavond kwam de Koninklijke Harmonie Harmonie St.Cecilia Rotem, de titelverdediger, als voorlaatste op het podium. De verwachtingen bij vriend en tegenstander waren hooggespannen, wat zich dan ook vertaalde in een heel goed gevulde zaal. Zou de harmonie het huzarenstukje van 4 jaar geleden kunnen overdoen? Geen sinecure met in de hoogste afdeling tegenstanders zoals de harmonieën van Peer, Zichen-Riemst, Hulst-Tessenderlo en de fanfare van Zichen.
Het zeer intense optreden, boordevol muzikale emotie en bravoure, wist de 3 juryleden en de vele toehoorders van de eerste tot de laatste noot te boeien. Met ingehouden adem werd er geluisterd naar prachtige solistische passages en bij de overweldigende tutti klanken van de 82 muzikanten kwamen bij velen de haartjes recht op de armen! Iedereen was ervan overtuigd dat St.Cecilia Rotem met deze prestatie weer zou meedoen voor de hoofdprijzen.
Omstreeks 20u steeg de spanning naar een hoogtepunt toen de speaker enkel nog de eerste twee plaatsen moest bekendmaken. Het ging nog tussen harmonieorkest De Volksgalm uit Zichen en St.Cecilia Rotem. Het dubbeltje viel uiteindelijk naar de kant van Zichen, dat met 93% net 1 procent meer behaalde dan Rotem. Met deze prestatie bevestigd de harmonie van Rotem weer maar eens haar positie aan de absolute top van Limburg. Het geeft alvast vertrouwen om weer toe te werken naar een volgende muzikale uitdaging in 2017, het jaar waarin de harmonie haar 120ste verjaardag viert en dirigent Jos Simons zijn 25ste jaargang als dirigent van St. Cecilia Rotem ingaat.
Wie de harmonie van Rotem een zelf wil horen kan terecht op haar eindejaarsconcert “Made in Dilsen-Stokkem” op vrijdag 30 december in zaal Nieuwenborgh te Stokkem. Daar brengen zij een gevarieerd programma met als muzikale gasten het kinderkoor K!di uit Dilsen. Een absolute aanrader om het jaar in schoonheid af te sluiten!

affiche kidi

Geplaatst door Danny Notermans op 18-10-2016

Eindejaarsconcert "Music From The Movies"

In de lente inspireerde Harmonie St. Cecilia Rotem vele jonge kinderen met de interactieve familievoorstelling “I-music”. Om het jaar 2015 spetterend af te sluiten presenteert de harmonie op zondag 20 december het eindejaarsconcert “Music from the Movies”...

Aan het belang van filmmuziek twijfelt natuurlijk niemand meer. De sfeer van een film wordt immers in grote mate bepaald door de muziek bij de beelden. Deze muziek blijft meestal ook veel langer in de herinnering voortleven dan de film zelf!

Het 70-koppige harmonieorkest o.l.v. Jos Simons zet muziek uit  kaskrakers als Lord of The Rings, Independance day, Frozen, Ratatouille e.v.a. in de spotlights. Dit totaalspektakel van klank en beeld zal je kippenvel bezorgen, je hartslag sneller doen slaan, misschien zelfs voor een traantje van ontroering zorgen!

Verwen jezelf op een koude winteravond en wandel over de rode loper de wereld van Music en Movies binnen!

DATE OF RELEASE:

Zondag 20 december 2015 - 19h00 (doors opening @ 18h00)

MOVIE THEATRE:

Stadsfeestzaal Nieuwenborgh - Schutterstraat - 3650 Stokkem

TICKETS:

Vvk en reservatie: €10,00 / kassa: €12,50

Kinderen -12: €6,00 / € 8,00

Voorverkoopadressen: krantenshops Den Ouwe Post Rotem, Verkissen Dilsen & ’t Gezettewinkelke Stokkem of bij muzikanten van de harmonie.

Reservaties: ceciliarotem@gmail.com of 089/75 28 79 (Let op: geen genummerde plaatsen!)

affiche eindejaar 2015

Geplaatst door Danny Notermans op 15-10-2015